Община Аксаково представи резултатите от проекта Информационно-образователен център Син растеж“ BG14MFOP001-4.006-0001-C01 Подобряване

...
Община Аксаково представи резултатите от проекта Информационно-образователен център Син растеж“ BG14MFOP001-4.006-0001-C01 Подобряване
Коментари Харесай

Ще ремонтират основно кметството в село Кичево

 Община Аксаково показа резултатите от плана " Информационно-образователен център " Син напредък “ BG14MFOP001-4.006-0001-C01  " Подобряване на достъп до рибарска инфраструктура и увеличение на синия капацитет ".

Продължителността на плана е 18 месеца, а бюджетът му - 344 276,62 лева

Той цели да усъвършенства средата на живот на територията на Местната инициативна рибарска група (МИРГ)  " Варна, Район Аспарухово - Белослав – Аксаково “ посредством преустрояване на техническата инфраструктура и основаване на условия за повишение на потенциала на локалната общественост за морския, естествения и културен капацитет на територията.

" В рамките на плана ще се извърши главен ремонт в постройката на кметството в с. Кичево. Преустройството на част от пространствата ще ги трансформира в информационно-образователен център “, заяви ръководителят на плана Красимира Дянкова.

Помещенията ще бъдат обзаведени и оборудвани в сходство със актуалните условия за образование и показване на информация. В рамките на плана за 12 месеца центърът ще действа, като показва водното и морско благосъстояние на територията на МИРГ.

Проектът е ориентиран към активността на риболовци, компании и лица, свързани с рибарския бранш. Той ще помогне на деца и възрастни с интерес към опазването на синьото благосъстояние и морската стопанска система.

С цел публикувания на познания за водното благосъстояние и Европейска стратегия  " Син напредък “ ще се проведат обучителни курсове и необятна осведомителна акция на територията МИРГ.

" Чрез плана ще подобрим средата на живот на територията на МИРГ  " Варна, регион Аспарухово – Белослав – Аксаково “ и ще създадем условия за повишение потенциала на локалната общественост за морския, естествения и културен капацитет на територията “, посочи координаторът на плана Нели Михайлова.

При представянето на новата самодейност стана ясно, че посредством нея ще се реализира развиване на информационно-образователната активност, обвързвана със " синия напредък “ и " синята стопанска система “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР